Noom

Monumentaal onderhoud

Ons erfgoed is kwetsbaar. Als familiebedrijf voelen we ons bij Noom extra betrokken bij het erfgoed in onze regio. Maar al te vaak onderhouden we monumenten waar onze voorouders al aan werkten. Of het nu gaat om restauratie, renovatie of decoratie: wij weten als geen ander dat monumentaal vastgoed vraagt om kennis en kunde.

Gecertificeerd voor monumentaal schilderwerk

Goed onderhoud zorgt voor het behoud van monumentaal vastgoed. Bij Noom voeren we complete renovaties uit, maar we zijn ook voortdurend betrokken bij klein en grootschalig schildersonderhoud. Onze schilders beheersen ambachtelijke schilderstechnieken. We zijn dan ook ERM-gecertificeerd voor schilderwerk.

Onderzoeken en inspecteren

Bij onderhoud aan een monument draait het om de juiste keuzes. Wat is een duurzame oplossing? Wat betekent deze ingreep voor de uitstraling van het monument? Om antwoord te geven op deze vragen is grondig onderzoek nodig naar de gebruikte materialen en de verschillende technieken. Verder is het zaak om regelmatig inspecties uit te voeren om de conditie te bewaken. Periodiek onderhoud is onmisbaar voor het behoud van een monument.

Met een meerjarig onderhoudsplan voor monumenten kiest u voor behoud of verbetering van:

  • toekomstwaarde
  • gebruikskwaliteit
  • veiligheid
  • comfort
  • energieprestatie